Kabinet Pepijn Verheyen

voordelen van een moestuin in bak of pot

Voordelen van een moestuin in bak of pot

Percelen worden kleiner en meer en meer mensen wonen in verstedelijkt gebied. Een tuin in bak of pot is ideaal voor mensen die over weinig plaats en tijd beschikken.

Een moestuinbak is eenvoudig te plaatsen in je veranda, op je balkon, terras, …

Groenten kweken gaat misschien zelfs nog beter in bakken of potten dan in de volle grond.

Door de rijke potgrond en doordat de grond in de bak sneller opwarmt en droogt kiemen zaden sneller en zal alles gemakkelijker groeien en zal je vlug profiteren van een rijke oogst.

Je hoeft ook geen laarzen aan te trekken, in de modder te ploeteren, uren te spitten of onkruid de wieden want onkruid groeit minder snel in een pot of bak (potgrond is onkruidvrij, door de losse grond is het onkruid gemakkelijk te verwijderen).

 

Heb je last van ziekten of plagen dan zijn deze beter onder controle te houden in een bak of pot dan in de volle grond.

Doordat de potten of bakken op hoogte zijn moet je minder bukken en kan je overal gemakkelijk aan. Ideaal dus voor mensen met rugklachten, bejaarden, zwangere vrouwen,…

Meestal laat een bak of pot het toe zich te verplaatsen waardoor je tuintje nooit saai wordt.

Handig is ook dat je door te werken met verplaatsbare bakken je de groenten en kruiden indien nodig kan plaatsen binnen handbereik. Zet je de bakken in het zicht dan kan je de plantjes van dichtbij opvolgen en zal je ze niet zo snel vergeten te verzorgen of te oogsten.

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015