Kabinet Pepijn Verheyen

PLANT-IT Floraal kabinet

Plantentest PLANT-IT en het Floraal kabinet

Licentiate in de psychologie Sara Adriaensen en bachelor tuin- en landschapsarchitectuur Pepijn Verheyen lanceren deze plantentest speciaal naar aanleiding van de Floraliën 2016.

Deze test koppelt geschiedenis, mensen en planten aan elkaar.

Een van de doelstellingen bij het ontwikkelen van deze test was het plaatsen van de juiste plant bij de juiste mens.

Doe vrijblijvend online de test en ontdek welke planten bij jouw temperament thuishoren.

Lancering PLANTENTEST Plant-it: mensen, planten en geschiedenis!

Primeur

Na jaren van intensieve arbeid op het gebied van belevingstuinen, therapeutische tuinen, natuur- en welzijnstuinen trekken we met de kroon op ons werk, de Plant-it, in ons plantenkabinet naar de Gentse Floraliën 2016. De Plant-it; een plant- en persoonlijkheidstest is gebaseerd op kennis uit oude kruidenboeken zoals “Dodonaeus” (1554) en de theorie van de vier temperamenten die haar oorsprong vindt bij de Grieken. Deze test stelt de persoonlijkheid van de mens en het belang van planten centraal in het kader van een historische achtergrond.

Doe de Plant-it en ontdek welke planten in jouw tuin thuishoren

Zoals de naam Plant-it (plantation, temperamental interaction test) het zelf zegt maakt deze test de link tussen de 4 temperamenten en de daarbij aansluitende beplanting. Het antwoordprofiel van de Plant-it tracht bij elk van de 4 temperamenten een aantal belangrijke planten voor te stellen.

Met een plantentest als de Plant-it hopen wij dat de nieuwsgierigheid voor het plantenrijk bij de respondent wordt opgewekt en de belangrijke rol die planten kunnen spelen opnieuw erkend wordt.

Meer info:

Meer info over de test vind je via deze link

Doe de test gratis online:

Je kan de test geheel vrijblijvend online doen via deze link. Je ontvangt een antwoordprofiel met meer info over jouw temperament en de planten die daarbij aansluiten.

De Plant-it op de Floraliën:

Enkele planten uit de lijst zijn te bewonderen in de thematuin ‘Healing Garden’ in samenwerking met het UZGent.

Daarnaast kan je per temperament proeven van een warme kruidenthee. De proeverij van deze warme kruidendrank gaat door tijdens bepaalde spreekuren tuinpsychologie in het Floraal kabinet. Informeer je dus best grondig vooraf!

Gentse Floraliën 2016: plantenkabinet / Gentse Floraliën 2016:  testlab / Gentse Floraliën 2016: inspiratietuinen / Gentse Floraliën 2016: therapeutische tuinen / Gentse Floraliën 2016: Azalea, Rhododendron / Gentse Floraliën 2016: Citadelpark / Gentse Floraliën 2016: therapeutische tuin / Gentse Floraliën 2016: blindentuin / Gentse Floraliën 2016: bloemenevenement / plantenkabinet / plantenkabinet / plantenkabinet 2016

 pepijn verheyen © 2016