Kabinet Pepijn Verheyen

Doe de Plant-it plantentest

Doe de PLANT-IT en ontdek welke planten bij jouw persoonlijkheid passen

Mensen, planten en geschiedenis

Benieuwd naar de planten die bij jouw temperament aansluiten?

Doe hieronder volledig vrijblijvend de test en ontvang het resultaat (beschrijving temperament, tuin en plantenlijst) meteen in je mailbox.

Meer info over de test vind je via deze link.

Plantentest PLANT-IT

  • Vul hier je e-mail adres in dan sturen wij je zo snel mogelijk het resultaat door.

Bezoek ons van 22 april tot en met 1 mei in het Floraal kabinet op de Gentse Floraliën ! meer info klik hier

De Plant-it is een idee van tuin- en landschapsarchitect Pepijn Verheyen en master in de psychologie Sara Adriaensen

plant-it plantentest / Gentse Floraliën 2016 / floraal kabinet / plant-it plantentest

plantentest PLANT-IT
De naam ‘plantation, temperamental interaction test’ zegt het eigenlijk zelf. Deze test legt de link tussen de 4 temperamenten en de daarbij aansluitende beplanting. Het antwoordprofiel van de Plant-it tracht bij elk van de 4 temperamenten een aantal planten voor te stellen in relatie tot de persoonlijkheid of het temperament van de respondent en de daarbij aansluitende tuin met beplanting.

Veel interessante informatie dus, die een extra dimensie toevoegt, voor de fervente tuinliefhebber. Extra’s, zoals tips betreffende de invulling van de tuin, plaatsen waar je de voor jouw belangrijke planten kunt ontdekken,… worden opgenomen in het concept.

Deze plantentest is gebaseerd op kennis uit oude kruidenboeken zoals “ Dodonaeus” (1554) , “Gart der Gesundtheit” (gaat terug tot 1470), “Megenberg das Buch der Natur” (1330) en “L’Amateur du Jardin” (rond 1850) en de theorie van de vier temperamenten die haar oorsprong vindt bij de Grieken.

Deze plantentest zal ons, net zoals de GIT, nieuwe kennis opleveren. Belangrijk als we inzicht willen krijgen in wat de juiste ingrediënten zijn om een omgeving te creëren die volledig aansluit bij iemands persoonlijkheid.

De PLANT-IT plantentest is gebaseerd op oude inzichten uit de psychologie, de tuinarchitectuur en de plantkunde. Het doel is de beplanting af te stemmen op de persoonlijkheid van de mens.