Kabinet Pepijn Verheyen

FLORAAL KABINET

PLANTENTEST en SPREEKUREN: tuinen en psychologie

Ontdek welke planten bij jouw temperament passen of ga vrijblijvend op spreekuur bij experts uit de top van ‘het groen’ en ontdek de therapeutische kracht van een tuin

Anno 2015 – 2016 is de relatie tussen groen en gezondheid meer dan ooit een hot topic.

  • jaarthema 2016 National Geographic: “De kracht van de natuur”.
  • 2016 5SA – richtlijnen voor genezende tuinen
  • wereldwijde thema “Natuur en Welzijn”
  • Gentse Floraliën 2016 – “de helende werking van groen”.
  • label voor “Evidence Based Design for human well-being”

 

FLORAAL KABINET: spreekuur en plantentest

De site van het Citadelpark toont na 30 jaar de Floraliënhal opnieuw in het groen. Het is in dit prachtige kader dat tuin- en landschapsarchitect Pepijn Verheyen en licentiate in de psychologie Sara Adriaensen te gast zijn met hun Floraal Kabinet. Dit Floraal kabinet werd in eerste instantie opgericht in functie van de plantentest “Plant-it”. Verder kan je hier terecht voor info over andere tuintesten en op vastgelegde uren voor raadpleging bij tal van groene experten.

 plantenkabinet

plantenkabinet

Lancering PLANTENTEST Plant-it: mensen, planten en geschiedenis!

  • Met een plantentest als de Plant-it hopen wij dat de nieuwsgierigheid voor het plantenrijk bij de respondent wordt opgewekt en de belangrijke rol die planten kunnen spelen opnieuw erkend wordt. De juiste plant bij de juiste mens plaatsen is hierbij één van onze doelstellingen!
  • De Plant-it, een plant- en persoonlijkheidstest, is gebaseerd op kennis uit oude kruidenboeken zoals “Dodonaeus” (1554) en de theorie van de vier temperamenten die haar oorsprong vindt bij de Grieken.
  • Zoals de naam Plant-it (plantation, temperamental interaction test) het zelf zegt maakt deze test de link tussen de 4 temperamenten en de daarbij aansluitende beplanting. Het antwoordprofiel van de Plant-it  tracht bij elk van de 4 temperamenten een aantal belangrijke planten voor te stellen.

Doe de Plant-it vrijblijvend online via deze link en ontdek welke planten in jouw tuin thuishoren.

Voor meer info over de PLant-it op de Floraliën klik hier

 plantenkabinet

plantenkabinet

 SPREEKUUR TUINPSYCHOLOGIE : de therapeutische kracht van tuinen

Wil je meer te weten komen over de therapeutische kracht van groen en droom je ervan meer inzicht te verwerven in de tuin die het beste bij jouw persoonlijkheid past kom dan tijdens de Gentse Floraliën vrijblijvend op de sofa in het kabinet.

Voor meer info over de spreekuren tuinpsychologie klik hier

 plantenkabinet

plantenkabinet

SPREEKUREN andere GROEN EXPERTS (special Floraliën 2016)

Speciaal voor de Floraliën worden de spreekuren in het kabinet rond de tuinpsychologie daarom uitgebreid met spreekuren van andere experts uit de top van de ‘groene wereld’. Zij zullen je vrijblijvend adviseren bij al jouw tuinvragen.

Voor meer info over de spreekuren groen experts  klik hier

 Gentse Floraliën

Gentse Floraliën

Gentse Floraliën 2016: plantenkabinet / Gentse Floraliën 2016:  testlab / Gentse Floraliën 2016: inspiratietuinen / Gentse Floraliën 2016: therapeutische tuinen / Gentse Floraliën 2016: Azalea, Rhododendron / Gentse Floraliën 2016: Citadelpark / Gentse Floraliën 2016: therapeutische tuin / Gentse Floraliën 2016: blindentuin / Gentse Floraliën 2016: bloemenevenement / plantenkabinet / plantenkabinet / plantenkabinet 2016

spreekuur Gentse Floraliën Citadelpark

Citadelpark een feest voor alle zintuigen

plantaardige kunstinstallaties Citadelpark / show en inspiratietuinen Citadelpark / Citadelpark showtuinen

pepijn verheyen © 2015