Kabinet Pepijn Verheyen

SPREEKUREN groen experts Floraal kabinet

Spreekuur GROEN EXPERTS

Misschien zit jij met tuinvragen waarvoor je tot nu toe geen oplossing vond. Met wat geluk vind je het antwoord bij een van de groen experts tijdens een raadpleging in het Floraal kabinet.

Speciaal voor de Floraliën worden de tuinpsychologische spreekuren van het floraal kabinet uitgebreid met spreekuren van andere experts uit de top van de ‘groene wereld’.

Neem snel een kijkje in de lijst van experts en wie weet ziet die kenner erbij die jij nu net nodig hebt.

Spreekuren GROEN EXPERTS (special Floraliën 2016)

Multidisciplinair werken; het beste resultaat

Verschillende disciplines hebben elk een eigen kijk op een bepaald concept en elk hun eigen kennis en ervaring. De combinatie van deze verschillende invalshoeken en expertise kan alleen maar een rijker resultaat opleveren en betekent een meerwaarde voor alle partijen. Daarom dat wij in het Floraal kabinet mensen uit verschillende disciplines aan het woord willen laten. Samen zorgen zij voor een beter concept.

 

Speciaal voor de Floraliën op raadpleging bij experts

Speciaal voor de Floraliën worden de spreekuren in het kabinet rond de tuinpsychologie daarom uitgebreid met spreekuren van andere experts uit de top van de ‘groene wereld’. Zij zullen je adviseren bij al jouw tuinvragen.

 

Overzicht experts en spreekuren

Volgende vakmensen zullen jou met raad en daad bijstaan:

 

Kruiden- en groentengoeroe Bart Belmans

Meer info over Bart Belmans  klik hier

Het zelf kweken van groenten en kruiden kan therapeutisch zijn vandaar mag een kruiden- groentegoeroe niet ontbreken in het kabinet.

Bij deze goeroe kan je terecht met vragen over kruiden, groenten en hun toepassingen.

Spreekuur :

 • woensdag 27 april van 14 tot 16u

 

Waterchirurg Dirk Belmans

Meer info over Dirk Belmans klik hier

Water heeft helende eigenschappen en is onontbeerlijk in een therapeutisch concept.

Bij de waterchirug kan je terecht met vragen over gezond zwemmen, biobaden, hybridebaden, zwemvijvers, zwembaden,..

Spreekuren:

 • dinsdag 26 april van 14 tot 16u
 • donderdag 28 april van 14 tot 16u
 • zondag 1 mei van 10 tot 12u

 

Bijenhoeder Eva Florizoone

Meer info over Eva Florizoone klik hier

‘Restaurant’ stad biedt een divers voedselaanbod voor bijen, maar ‘Hotel’ stad is volledig volzet qua nestgelegenheid. Zo kwam Eva Florizoone, geboeid door natuur en ecologie, op een soort Airb(ee)nb ‘Live with Locals’-idee om bijensterfte tegen te gaan. Haar ‘UrbanLeafs’ natuurdak zorgt ervoor dat de bijenpopulatie kan groeien. De populatie wordt op peil gehouden doordat een deel van de bijen wordt uitgezet op het platteland, waar ze hun natuurlijke rol als bestuiver kunnen vervullen.

Bij deze experte kan je terecht met vragen over bijen houden op daken in de stad en op het platteland.

Spreekuur:

 • vrijdag 22 april van 16 tot 18u
 • Zaterdag 23 april van 14 tot 16u

 

Plantendokter Pepijn Verheyen

Maak een afspraak met plantendokter Pepijn. Naast zijn werk als plantendokter voor TV geeft hij les en is hij adviseur binnen de tuinsector. Eén van de specialisaties op dit gebied is het afnemen van kwaliteitscontroles, het gezond maken van zieke en verzwakte planten en het adviseren van een degelijk beleid rond beheer en herstel van tuinen.

Spreekuur:

 • enkel op afspraak

 

Enkele afspraken in verband met de spreekuren:

 • Opgelet alle spreekuren zijn steeds op de hierboven aangekondigde vastgelegde momenten!
 • Voor een consultatie wordt geen extra kost gerekend.
 • Aangezien er niet gewerkt wordt met een afspraak (buiten deze van de plantendokter) kunnen we niet garanderen dat eenieder aan de beurt komt.
 • Omdat het kabinet beperkt is in ruimte vragen wij om maximaal met 2 personen tegelijk het kabinet te betreden.
 • Afhankelijk van het spreekuur voorzien wij ook een gemiddelde termijn van 15 min die wij vragen te respecteren zodat er zoveel mogelijk mensen aan de beurt kunnen komen.
 • Bij een overvraging kan het zijn dat er extra spreekuren worden ingelast. In dat geval zullen deze worden aangekondigd op deze pagina.

 

HOME floraal kabinet

 

Gentse Floraliën 2016: plantenkabinet / Gentse Floraliën 2016:  testlab / Gentse Floraliën 2016: inspiratietuinen / Gentse Floraliën 2016: therapeutische tuinen / Gentse Floraliën 2016: Azalea, Rhododendron / Gentse Floraliën 2016: Citadelpark / Gentse Floraliën 2016: therapeutische tuin / Gentse Floraliën 2016: blindentuin / Gentse Floraliën 2016: bloemenevenement / plantenkabinet / plantenkabinet / plantenkabinet 2016

pepijn verheyen © 2015