Kabinet Pepijn Verheyen

wat is tuinlabo?

Wat is tuinlabo?

Tuinlabo: experimenteel labo voor tuinarchitectuur

Tuinlabo is uniek in België. Het combineren van de kennis van tuin- en landschapsarchitect Pepijn Verheyen en een licentiate in de psychologie Sara Adriaensen geeft verrassende resultaten.

Dit leidt tot een specifieke benadering en werkwijze met een vernieuwende visie op het gebied van hedendaagse tuin- en landschapsarchitectuur.

Sara en Pepijn experimenteren in hun labo voor tuinarchitectuur en proberen zo de ‘psychologie van de tuin’ te onderzoeken, ontwerptheorieën te ontwikkelen en de invloed van de omgeving op de mens na te gaan.

Dankzij dit tuinlabo voorspelden Sara en Pepijn reeds verschillende trends die in de media verschenen en door collega’s werden overgenomen.

Zij zochten antwoorden op vragen zoals ‘Hoe ziet de tuin van de toekomst eruit?’ ‘Wat zijn de tuintrends van de 21ste eeuw?’ ‘Hoe zal de tuinarchitectuur evolueren?’ ‘Welke verbanden en interacties zijn er mogelijk tussen tuinarchitectuur en psychologie?’

Aan de hand van de conclusies en bevindingen kwamen volgende zaken tot stand:

Verschillende tests om de omgeving of tuin zoveel mogelijk af te stemmen op de persoonlijkheid of psyche van de gebruiker(s).

Een specifieke ontwerptheorie; ‘de dynamische perceptie’.

Een website met de ingrediënten van de tuin van de toekomst.

Een aantal aandachtspunten waar ontwerpers rekening mee kunnen houden met daaraan gekoppeld een unieke werkwijze om te komen tot een tuin waar de bewoner(s) zich thuis in voelen en die past bij hun persoonlijkheid.

De ‘Tuinpsychologie’: een symbiose tussen tuinarchitectuur en psychologie.

Tal van model- en wedstrijdprojecten

wat is tuinlabo / wat is tuinlabo / wat is tuinlabo / wat is tuinlabo/ wat is tuinlabo / wat is tuinlabo 

 

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015