Kabinet Pepijn Verheyen

testen tuinlabo

Testen tuinlabo

“Zeg me wie je bent en ik ontwerp jouw tuin”

Naast het onderzoeken van de trends binnen de tuin- en landschapsarchitectuur, het uitwerken van vernieuwende projecten, het op punt stellen van een ontwerptheorie en het uitvoeren van ‘groen’ onderzoeken is tuinlabo gespecialiseerd in het ontwikkelen van tuingerelateerde testen.

Tuinlabo ontwikkelde in de loop van jaren verschillende tests gebaseerd op inzichten uit de psychologie en de tuin- en landschapsarchitectuur.

Hieronder een overzicht van enkele van deze tuintesten die je bij tuinlabo kan terugvinden.

Doel

Het doel van deze tests is om te komen tot een omgeving of tuin die zoveel mogelijk is afgestemd op zijn gebruiker(s). Dit is belangrijk om zoveel mogelijk te profiteren van het positieve effect dat een groene omgeving of tuin kan uitoefenen op ons psychosociaal en fysiek functioneren.

Sommige tests zoals de GIT (Garden Identity Test) werden voor het grote publiek ter beschikking gesteld. Anderen zijn moeilijk op grote schaal af te nemen. We denken hierbij bijvoorbeeld aan Le Nez du Jardin of de INFEST (Individual Need For Enviromental Structure Test).

Momenteel kan je online op de website van Tuinlabo een verkorte versie van de GIT invullen. Binnenkort komt daar de verkorte versie van de PLANT-IT bij.

Testen zoals de INFEST en Le Nez du Jardin gebeuren enkel op aanvraag.

testen tuinlabo / testen tuinlabo / testen tuinlabo / testen tuinlabo / testen tuinlabo / testen tuinlabo / testen tuinlabo / testen tuinlabo / testen tuinlabo

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015