Kabinet Pepijn Verheyen

Wat is de Garden Identity Test

Wat is de Garden Identity Test?

Op basis van kennis uit de psychologie en de tuin- en landschapsarchitectuur ontstond de Garden Identity Test of kortweg GIT.

Voor het psychologisch gedeelte hielden we vooral rekening met de inzichten en de opbouw van persoonlijkheidstesten.

Bij het tuingedeelte speelde vooral de geschiedenis van de tuinkunst en de verschillende tuinstijlen een belangrijke rol.

GIT inhoudelijk

De GIT of Garden Identity Test is een tuintype test. Deze test onderzoekt met andere woorden het verband tussen iemands persoonlijkheid en het soort tuin dat hierbij aansluit. Bij dezen wordt rekening gehouden met iemands voorkeuren in structuur, stijl, de mate waarin je rekening houdt met de mening van de ander, nood aan sociaal contact,….

De GIT geeft niet alleen inzicht voor de ontwerper in wat de klant wil en welke tuin bij hem of haar het beste past. Misschien nog belangrijker is het feit dat de respondent, aan de hand van de resultaten, ontdekt wat hij of zij kan verwachten van een tuin. Mensen worden overdonderd met een stortvloed van mogelijke stijlen, materialen,…. Vaak zien ze daarom door het bos de bomen niet meer en weten ze niet meer welke keuzes ze moeten/kunnen maken, wat bij hen past. De Git kan hen dan helpen om in dit overaanbod orde te scheppen. Doordat het aantal keuzes verkleint wordt het daarnaast gemakkelijker stappen richting hun droomtuin te zetten.

Bij de GIT (Garden Identity Test) onderscheiden we 8 verschillende tuintypes. Uiteraard bestaan er ook mengvormen. Bij elk type hoort een bepaalde tuin en een bepaalde persoonlijkheid, specifieke en algemene trends en een filosofie.
Sinds de verkorte en vereenvoudigde versie van de test enkele jaren geleden online ging is de GIT eveneens een groot succes in Nederland.

Enkele minuten nadat je de vragen ingevuld hebt ontvang je een mail met de twee persoonlijke profielen waarop je als respondent het hoogste scoorde. Om duidelijkheid te krijgen over het belang van een bepaald persoonsgebonden profiel wordt ook het percentage bij de hoogst gescoorde types vermeld. De test is geheel vrijblijvend in te vullen. Persoonlijke data wordt uitsluitend intern gebruikt. Het beantwoorden van de vragen neemt slechts enkele minuten in beslag.

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015