Kabinet Pepijn Verheyen

modern ontwerp

De moderne tuin

Sinds 2005 gingen er 100den moderne ontwerpen door onze handen. Kopten verschillende kranten, media, magazines over onze vernieuwende kijk op de moderne tuin en onze specifieke werkwijze in functie van die moderne tuin.

Verder kregen we de gelegenheid aan fantastische moderne projecten in binnen en buitenland te kunnen werken en wonnen we diverse prijzen met betrekking tot het ‘modern concept’. In de eerste plaats danken we dan ook hen die hun vertrouwen in ons stelden en dit alles mogelijk maakten.

Wanneer er een cursus of les gegeven wordt volgt regelmatig de vraag wat nu juist de definitie van een moderne tuin is. Of er wel zoiets bestaat als een tuin die echt modern is? Want, laten we eerlijk zijn, voor iedereen betekent modern wel iets anders. Het is daarom zeer belangrijk om goed te luisteren naar wat de opdrachtgever vraagt en wenst. Modern is geen eigen interpretatie maar een vertaling van wat eigentijds is voor hen die we als ‘de moderne mens’ kunnen beschouwen.

De moderne tuin in al zijn complexe vormen. modern ontwerp

Enkele types van moderne tuinen

 • de tijdloos moderne tuin
 • de dynamische moderne tuin
 • de strakke moderne tuin
 • de hedendaagse moderne tuin
 • de minimalistische moderne tuin
 • de moderne bedrijfstuin
 • de trendy moderne tuin
 • de weelderige moderne tuin
 • de ecologische moderne tuin
 • de landschappelijke moderne tuin
 • de moderne stadstuin
 • de natuurlijke moderne tuin
 • de moderne moestuin

Gezien de diversiteit aan moderne stijlen is het voor een tuinontwerper of een ontwerpbureau, bij de aanvang van een concept, zeer belangrijk de juiste invalshoek te kennen.

Modern is een stijl en invulling en niet iedereen houdt van dezelfde kleuren, vormen, texturen, geuren,… Bovendien gebruiken we ruimte allemaal anders, zijn we voorzien van een persoonlijke bagage en hebben we eenieder specifieke wensen.

Daarnaast is als basis voor een goed modern ontwerp ook kennis van de klassieke en traditionele ontwerpstijlen, naast een brede plantenkennis, een absolute must.

Binnen het kabinet bieden we bijvoorbeeld ondersteuning aan jonge moderne tuinontwerpers / tuin- en landschapsarchitecten. Houden we voordrachten en organiseren we cursussen/opleidingen voor experten uit de vaksector, hoveniers en de tuinaannemers.

Verder stellen we ons ter dienste van architecten, interieurontwerpers, bureaus en collega’s die ondersteuning, op het vlak van zinvolle invulling en optimalisatie van de buitenruimte, kunnen gebruiken.

tuin-hedendaags-modern-biobad-poolhouse 636-achtertuin-botanisch tuinverlichting-licht-tuin-verlichting

 

2000_moderne-tuin-modern-ontwerp-tuinarchitectuur 2000_moderne-tuin-ontwerp-tuinarchitectuur-tuinontwerp 2000_patio-modern-tuin-solitair-dakboommoderne-tuin-eurodal-hybridebad-waterelement moderne-hedendaagse-tuin-tuininrichters-tuinarchitectuur

modern-ontwerp-tuinontwerp-moderne-tuinEen goede tuinarchitect zet de klant, diens wensen en noden, op de eerste plaats, een goed modern ontwerp is een betaalbaar ontwerp. Een tuinontwerp is dient net zoals een ontwerp van de woning of het interieur in balans te zijn, de ecologische waarde is representatief voor een sterk concept, rekening houden met de gulden snede loont. Het modern ontwerp kan tijdloos zijn wanneer de juiste ontwerper de juiste klemtonen durft te leggen, een tuinontwerp is kansloos wanneer het enkel rekening houdt met de geest van het moment. Kan een modern ontwerp voor onze tuin de tand des tijds doorstaan wanneer er rekening wordt gehouden met de belangrijkste tijdloze aspecten van het ontwerpen?

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015