Kabinet Pepijn Verheyen

Voor mijn groene helden

Voor mijn groene helden

Dit boek is opgedragen aan iedereen die in en met groen werkt.

Mochten ze het nog niet beseffen dan koester ik ijdele hoop dat ze na het lezen van dit boek weten hoe belangrijk hun werk wel is. Groenwerkers doen veel meer dan het creëren van iets dat visueel en esthetisch mooi is. Hun werk heeft veel grotere gevolgen dan meestal wordt gedacht en kan – ik verbeter mezelf – zal een meerwaarde betekenen voor onze gezondheid. In deze zin zijn zij mijn waarachtige helden, mijn groene helden!

Dat boeken als deze hen mogen motiveren en inspireren om hun werk verder te zetten. Want weet beste tuinarchitect, tuinaannemer, natuurgids, bioloog, tuinman, hovenier en alle andere groene jongens en meisjes, dat jullie door middel van jullie groenprojecten misschien ook wel op een of andere manier, een heel klein beetje, de taak van dokter, psycholoog en sociaal werker vervullen. Of vind je dit eerder overdreven en ietwat ongenuanceerd? Wie zal het zeggen? Lees het boek en beslis dan zelf.

 

inhoudsopgave
boek bestellen
waarom werd dit boek geschreven?
liefste zusje
achterflap
over de auteurs
citaten
filmpje
preview volgende delen

home over groen & gezondheid

Voor wie nog niet overtuigd is alvast enkele vragen.

Werken groene helden niet aan een betere wereld, een groene wereld? Een fijne plek waar de mens te midden van schoonheid en natuur zichzelf kan zijn? Zijn groene helden niet gepassioneerd, ademen ze in zeldzame gevallen misschien zelfs groen?

‘Het groen’, ‘de natuur’, dagelijks stijgt onze kennis hierover en hiermee ook de populariteit. Is het niet zo dat onze toekomst er wellicht rooskleurig, nee, ter correctie ‘groenkleurig’, uit kan zien?

De Vlaamse Tuinaannemer

Natuur & Mens

Natuurpunt

Velt

BOS+

Dit zijn maar enkele, zelfs alleen nog maar Vlaamse, organisaties waarin groene helden actief zijn. Daarbuiten is er zo veel meer. Een laten we onze jeugdbewegingen zeker niet vergeten: Scouts, Chiro, KLJ … ze geven alle wekelijks het beste van zichzelf. Deze jongeren zijn onze hop van morgen, misschien zelfs van vandaag. Laat ons daarom hoopvol zijn, onze helden zijn dat immers ook.