Kabinet Pepijn Verheyen

Planten

Planten

Bij kabinet pepijn verheyen kan je terecht voor een zeer breed en ‘uitzonderlijk’ assortiment aan planten. Bomen, struiken, bloemen, grassen, haagplanten, fruit, kruiden, waterplanten, mos en zelfs groenten worden via ons voorzien in tal van outdoor concepten.

Wanneer we je project weerhouden gaan we op zoek naar jouw toekomstige leverancier. Vergelijk je plantenlijst nu met onze aanbieding!

De plantenliefhebber die gebruik wilt maken van onze diensten mag ons dan ook steeds vrijblijvend contacteren. Misschien zoek je specifieke planten of maten, wil je bestellen op basis van één van onze testen, …?

Neem gerust contact met ons op en ontdek onze unieke aanbiedingen.

PLANTEN

Het kabinet voor bijzondere, inheemse en wonderlijke planten.

uitzonderlijk assortiment

Om planten aan te kunnen bieden aan speciale voorwaarden prospecteren we jaarlijks, op verschillende tijdstippen, diverse kwekerijen. Daar selecteren en merken we voor klanten het mooiste plantgoed. Onze filosofie is planten te kunnen leveren via de korte keten, linea directa. Dit wil zeggen rechtstreeks van het veld naar de tuin of zelfs van tuin naar tuin. Hierdoor is er veel minder kans op schade, ziekte en kwaliteitsverlies. Door onze uitgebreide contacten met de groothandels of de gespecialiseerde kwekers kunnen we een zeer groot en bijzonder assortiment aanbieden. Binnen kabinet pepijn verheyen kun je trouwens gebruik maken van de speciale formules zoals het ‘plantenpakket’, bestelling volgens lijst, planten begeleiding,… en zelfs planten recycling.

Wist je dat planten heilzaam zijn en een genezingsproces versnellen, onze lucht filteren, zuurstof geven en CO2 opnemen, chemicaliën uit de bodem en de omgeving kunnen halen, de lucht bevochtigen en afkoelen bij hitte, cruciaal zijn in onze voedselkringloop, ecosysteemdiensten leveren,…? Daarnaast hebben ze in onze tuin ook gewoon een esthetische waarde natuurlijk. Want, laten we eerlijk zijn, een mooie tuin met planten die bij ons passen, is volop genieten!

Speciale ‘planten’ formules

Plantenpakket
Zowel binnen kabinet pepijn verheyen als voor deelnemers aan testen van Tuinlabo bieden we plantenpakketten aan. Het plantenpakket biedt verschillende voordelen. Niet alleen zijn ze gebruikelijk goedkoper door een gegroepeerde aankoop (groepsaankoop), ze omvatten tevens een selectie van planten die komen van verschillende gespecialiseerde kwekers. Plantenpakketten worden samengesteld op basis van het bodemtype en de standplaats, de persoonlijke voorkeuren en interesses, de (ecologische) waarde van planten , de grootte/schaal van het project,….
Nieuwe plantenpakketten zullen beschikbaar zijn’ najaar 2015’.

Persoonlijk ‘plant’advies
Deze formule laat bijvoorbeeld toe via raadpleging op zoek te gaan naar de planten die voor jouw belangrijk zijn. In zo’n sessie zoeken we uit welke planten en waarom?

Planten/beplanting volgens lijst
Offerte kan worden gevraagd op basis van een plantenlijst. Buiten onze directe klanten uiteraard, kan eenieder die dat wenst, indien mogelijk, offerte laten maken. We hebben echter geen ambitie een tuincentrum of verkooppunt te zijn. Omdat wij ook daar zoeken naar de, volgens ons, meest geschikte prijs-kwaliteitverhouding gaan we enkel in op aanvragen voor een aanvaardbaar minimumbedrag. Geen import van buitenlands ‘minderwaardig’ plantgoed of plofplanten maar vorstvast en minder ziektegevoelig materiaal dat werd gekweekt onder relevante omstandigheden met de juiste groeiplaatsfactoren. Want enkel zo rendeert een tuin op middellange termijn. Het zijn deze, te vaak vergeten, details die in de realiteit een wereld van verschil maken.

Planten begeleiding (plaatsen, tips,…)
Onder planten begeleiding wordt bijvoorbeeld advies ter plaatse gezien, controle i.v.m. bodemgeschiktheid, begeleiding tijdens het aanplanten zelf, het opstellen van lijsten met aandachtspunten i.r.t. het beheer of de voorwaarden van planten, tips omtrent zorg en ziektegevoeligheid,….

Planten recycling
Geef je oude planten een nieuw leven! Je tuin als kwekerij, zo dacht je er waarschijnlijk nooit over. Planten en zeker de oudere exemplaren zijn vaak zeer waardevol. Niet enkel vanuit natuurlijk, esthetisch of ecologisch standpunt maar tevens omwille van hun geschiedenis en gevoelswaarde.
Zoek je een geschikte standplaats voor planten die je belangrijk vindt of die je een tweede leven wilt geven omdat je vernieuwt, gaat verhuizen of ze gewoon beu bent laat het ons dan weten en we zoeken, indien mogelijk, samen met jou naar een nieuwe thuis.

Huur van planten
Je hoeft niet perse planten te kopen om er van te kunnen genieten. Misschien wil je tijdelijk een plant in je tuin of omgeving tot je kunt starten met de aanleg van je ‘definitieve’ tuin, wil je eerst een aantal mogelijkheden/planten testen, verlang je naar een pot met elk jaar een andere boom, of zelfs een seizoensopstelling op je terras, een balkon of binnenkoer.

Plantenveiling
Twee maal per jaar organiseren we een plantenveiling. Concreet wil dit zeggen dat planten die door overproductie, uit faillissement, een specifiek aanbod,… worden aangeboden en via deze weg kunnen worden aangekocht per partij planten.

Speciale planten kiezen
Waar beter dan op het veld zelf, bij de kweker, kies je een plant. Voor belangrijke en/of uitzonderlijke planten zoals oudere fruitrassen, verloren groenten en kruiden, speciale cultivars, vormbomen of planten met een uitgesproken karakter of habitus, gaan we graag op zoek samen met de klant.

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015