Kabinet Pepijn Verheyen

moestuinbak uit cortenstaal

Een moestuinbak uit cortenstaal

Een bak van ‘Kabinet Pepijn Verheyen’ is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk product, vervaardigd uit kwalitatief hoogstaande materialen.

Eenvoudig wat betreft design, ingenieus wat betreft uitvoering. Deze bakken wordt vaak gebruikt als vierkantemeterbak of moestuin in pot wanneer men opteert voor een langdurig rendement.

De bak is geschikt voor beginnende tuinders die het allemaal nog niet zo goed weten en willen starten met experimenteren. Op die manier kunnen ze proeven van het moestuingebeuren en zien of deze gemakkelijke moestuin de eerste stap is op weg naar meer.

Moestuinbak

Of je nu kiest voor een moestuinbak uit hout, Cortenstaal, aluminium of kunststof, één ding is zeker, het gebruik van zo’n bak is lekker gemakkelijk. Ben je al even mee met de moestuin-hype dan weet je ongetwijfeld als geen ander dat de kwaliteit van zo’n bak belangrijk is. Wellicht ontdekte je proefondervindelijk dat er in de tuincentra van de lage landen heel wat rommel wordt verkocht. Wegwerpbakken, zoals je ze kunt noemen zijn door hun lage kostprijs laagdrempelig in aankoop. Duurzaam is echter heel wat anders. Meer en meer mensen kiezen daarom voor een meer verantwoorde moestuinbak uit een materiaal dat langer meegaat. Cortenstaal behoort dan, voor wie het mooi vindt, tot één van mogelijkheden.

In de particuliere moestuin is het gebruik van een vierkantemetertuin in bak of pot al lang geen rariteit meer. Moestuinbakken zien we opduiken in de serre, op het terras, het balkon of gewoonweg in de moestuin zelf. Ze zijn handig voor jong tot oud. Mensen met jonge kinderen kunnen er over meepraten, deze makkelijke moestuin is een educatieve magneet voor de kleinsten.

Ook voor professioneel gebruik in scholen of bij ouderen (mindervaliden, dementerende mensen…) is een Cortenstalen moestuinbak trouwens geschikt. Scholen hebben immers vaak geen ruimte voor een eigen schooltuin. In pot of bak kun je de jongeren toch een geslaagde groenbeleving meegeven. Een enkele vierkante meter tuin (desnoods op de tegels van het schoolplein) is daarvoor doorgaans al voldoende.

Bij ouderen (mindervaliden, revaliderende, dementerende mensen…) draagt moestuinieren of een groene omgeving bij aan het algemeen welzijn. Door het proeven, ruiken en gebruiken van alle zintuigen blijven deze geactiveerd of worden ze getriggerd. Dit geeft positieve resultaten.

Verder is het plaatsen van een bak een oplossing in de stad of op plaatsen waar weinig tot geen natuur voorkomt. Daarnaast is het natuurlijk gewoonweg een mooi en waardevol element voor in de tuin.

Bekijk voor beschikbare afmetingen en prijzen onze prijslijst.

moestuinbakken, vierkantemetertuin, vierkante moestuin

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015