Kabinet Pepijn Verheyen

boogserres

Boogserres

Dit type serres wordt binnen kabinet pepijn verheyen meestal op maat vervaardigd door een ambachtelijke smid. De serres zijn geschikt als bijvoorbeeld wintertuin, overdekte groentetuin,…

De afmetingen van de ‘standaard’  boogserre zijn circa 2500 x 2500 x 4000mm (B x H x L). Andere lengtes zijn 3200, 3600, 4400, 4600,5200mm. Naast deze standaardafmeting is er een keuze aan allerhande vormen en groottes.

In het kader van ‘kabinet pepijn verheyen’ kun je trouwens opteren te werken rond een totaalconcept. Een ontwerp voor een bepaald type serre dat aansluiting vindt bij jouw vraag en wensen als toekomstige gebruiker. Het bepalen van de invulling van zo ‘n serre is een apart verhaal. Welke groenten, kruiden, klimplanten of bloemen wil je juist? Hoe kun je optimaal gebruik van maken van je serre? Deze en nog andere vragen beantwoorden we samen met jou.

Boogserres

Aan de serre geven we vele namen zoals; kas, glazen kamer, wintertuin,…. Daarenboven zijn er naast verschillende namen diverse vormen waaronder wellicht één van de mooiste en momenteel meest populaire ‘ de boogserre ‘. Deze vormgeving brengt je in hogere romantische sferen. In dit prachtig bouwwerk laat je jouw planten, onder de beste omstandigheden, groeien en bloeien. Door de specifieke vormgeving zijn boogserres ideale ruimten om gewassen in te telen. Veel meer dan bij de hoekige serres komen licht en zonnestralen mooi verdeeld binnen. Dit omdat elk stukje glas onder een andere hoek staat ingeplant.

Anders dan bij een koude kas, een lage bak met glas over, zijn boogserres glazen kamers die ruimtelijk ogen. Wellicht is de boogserre van binnenuit nog mooier dan aan de buitenzijde. Anders dan bij de meer commerciële serres zien we dat boogserres perfect kunnen worden geïntegreerd in je concept, in jouw tuin. Je kunt de hof zelfs laten uittekenen in functie van zo’n 19de eeuws ogende plantenkas. Deze omring je dan bijvoorbeeld later met eetbare planten zoals kruiden, fruit en welriekende bloemen.

Boogserres bestaan in verschillende groottes en diverse kleuren. Binnen kabinet pepijn verheyen gaan we op zoek naar de serre die voor jou het meest geschikt is, bij je past. Ook het budget, de haalbaarheid, is uiteraard belangrijk. In het verleden adviseerden we om steeds prijs en kwaliteit te vergelijken en dat blijven we doen.

Voor je kiest voor een boogserre denk je best even over volgende vragen na:

 • Heeft het plaatsen van een boogserre voor jou persoonlijk een grote meerwaarde?
 • bestaat er een alternatief dat je aanvaardbaar of gelijkwaardig vind?
 • Welke groenten, kruiden, fruit,… zie je groeien in je serre?
 • Kunnen alle gewassen die je onder glas wil kweken in je serre?
 • Ga je de glazen kamer enkel gebruiken om in te kweken?
 • Is er voldoende plaats in je tuin voorhanden?
 • Mag je een serre plaatsen volgens de geldende voorschriften en algemene wetgeving?
 • Is je investering rendabel (wat is de meerwaarde bij verkoop)?
 • Ga je extra verwarmen?
 • Zie je jezelf kweken in volle grond, pot, kuip of bak?
 • Voorzien je, ter plaatse, water of elektriciteit?
 • Ga je de serre echt gebruiken?

Ben je er uit en ga je vol overgave voor die ene prachtige boogserre, met persoonlijke toetsen, dan kies je duidelijk voor ‘genieten’!

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015 / tuinlabo