Kabinet Pepijn Verheyen

Tips voor een eetbare tuin

Tips voor een eetbare tuin

Ga na of je voldoende ruimte hebt en zoek de meest geschikte plek.
Maak een schets op papier en controleer zo of je voldoende ruimte hebt voor het benodigde aantal bakken voor je eetbare tuin.

Een minimoestuin in bakken behelst bijvoorbeeld meestal een kleinere oppervlakte dan een klassieke moestuin. Je hoeft hem dus niet te voorzien ergens in een hoekje achteraan waar hij al snel vergeten wordt en overwoekert met onkruiden. Een plekje dicht bij het huis of het terras is ideaal. Zo staan je groenten en kruiden, in je eetbare tuin, binnen handbereik als je ze nodig hebt in de keuken. Op die manier ga je ze gemakkelijker onderhouden en vergeet je ze ook niet te oogsten.

Zet je bakken op een beschutte plek waar je er langs alle kanten gemakkelijk bij kan (zeker voor kinderen) en zorg ervoor dat er minstens 6 uur per dag zon komt.

Wil je hoge gewassen kweken kijk dan of er een achterwand kan zijn of maak een constructie waar je de planten aan kan vastmaken. Je bakken moeten van alle kanten makkelijk te bereiken zijn van buitenaf.

Ga na of de uitgekozen plek niet te nat is en oriënteer je eetbare tuin of minimoestuin op de noord-zuidas. Zet er gerust een stoel naast en praat af en toe tegen je plantjes (zingen mag ook). Dit is genieten met de verwachting op een fantastische oogst.

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015