Kabinet Pepijn Verheyen

boomhut ‘birdy bird’

Boomhut ‘Birdy Bird’

Op zoek naar een coole boomhut? Birdy Bird is een multifunctionele cabine op poten.

  • vrijstaand op 3 poten,
  • surrealistisch op één poot
  • leunend tegen een grote boom

Birdy Bird werd uitwerkt met verschillende opties zoals:

  • een schuifraam
  • een screen
  • ingang en trap langs de onderkant
  • ingang met klimtouw of katrol aan de open zijde
  • één of meerdere poten
  • keuze uit diverse basismaterialen gaande van hout tot metaal
  • een hoofdsteun / paal in verschillende modellen

Binnen het design van de boomhut werd er rekening gehouden met de verhoudingen volgens de rij van Fibonacci. Opvallend bij de vormgeving van deze boomhut zijn de  steunpaal en de functionele ruimtelijke cabine.

Boomhut ‘Birdy Bird’

Deze boomhut naar een ontwerp van Pepijn Verheyen dateert van 2010.  Zoals de naam al doet vermoeden is de boomhut geïnspireerd op een vogelhuisje.

Je slaapt er als een vogel in zijn nest. Een extra kamer hoog in het groen. Ver van de drukke wereld, dicht bij de dieren en de wolken. Ideaal als speelhut voor de kinderen, als extra bureauruimte, gastenverblijf, theehuis, sauna….

Aan mogelijke bestemmingen geen gebrek. Geen reden dus om je kinderdroom uit te stellen. Iedereen kan er wel eentje om één of andere reden gebruiken.

Birdy Bird trotseerde menig bezoeker in Brussels Expo op de Heizel, doorstond weer en wind aan de kust op het marktplein van de stad Nieuwpoort, liet zich bewonderen door een meute shopaholics in Wijnegem Shoppingcenter en verbaasde menig tuinliefhebber in de hallen van Kortrijk Xpo.

Boomhut ‘Birdy Bird’ is net iets origineler als een tent, woonwagen of speeltoestel. Niet alleen kinderen, ook volwassenen weten de boomkamer te appreciëren. En omdat niet elke boom geschikt is voor een boomhut biedt dit element, doordat het solitair kan staan, een oplossing voor elke plaats.

Je boomhut krijgt dan ook de plaats die ze verdient in jouw tuin. Een mooie integratie wordt gewaarborgd omdat we samen kijken welke planten, aanpassingen binnen de huidige indeling van de tuin, verdienstelijk zijn.

Deze boomhut wordt standaard in inheemse eik gemaakt. Andere duurzame houtsoorten, uitvoeringen, opties,… zijn bespreekbaar. Elke boomhut wordt op maat van de klant en zijn boom gebouwd. Alles is daardoor mogelijk. Wij helpen jou met het realiseren van jouw droomboomhut. Graag meer info? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

boomhut-sauna-boomcabine-birdy-bird

boomhut birdy bird

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015

Birdy Bird is een ontwerp van tuin- en landschapsarchitect Pepijn Verheyen. In verband met het model, de toepassing en de vormgeving gelden auteursrechten.