Kabinet Pepijn Verheyen

tuinarchitectuur

Tuinarchitectuur

Enkele van de artikels die verschenen rond onze unieke manier van werken

 • ‘De stadstuin van morgen’ feeling wonen tuinspecial
 • ‘Mag het wat meer zijn dan een gewone moestuin?’, Landelijk Wonen
 • ‘Een tuin waarmee het klikt’,  De Standaard Magazine
 • ‘Gij zult minder maaien’ , De Morgen
 • ‘De nieuwste tuintrends. De tuin is in beweging’, Nest
 • ‘Een tuin moet je kunnen beleven’, Het Nieuwsblad
 • ‘Beloftevolle tuinarchitecten’, Weekend knack special wonen

volledige referentielijst

 

 

tuinarchitectuur of tuinontwerpen

 • Ben je op zoek naar een uniek tuinontwerp, esthetisch, persoonlijk, milieubewust en doordacht?
 • Verlang je naar een tuin waarin je tot rust komt en waarin je je echt thuis voelt?
 • Een tuin die aansluit bij je woning, jezelf en je gezin. Volledig op maat van wie je bent.
 • Zoek je een tuinontwerper of tuinarchitect die luistert naar jouw wensen en noden?

tuinarchitectuur op maat

Ben je op zoek naar een bureau dat zich onderscheidt op dit vlak dan zijn wij voor jou de aangewezen personen om je te helpen bij het realiseren van jouw bijzondere en persoonlijke buitenruimte!

Als een gediplomeerde tuin- en landschapsarchitect, studeerde Pepijn Verheyen in 2000 af aan de hogeschool te Gent. Onder invloed van zijn vrouw, licentiate in de psychologie Sara Adriaensen, stuurde hij de visie en filosofie betreffende de tuinarchitectuur bij. Mede door zijn uitzonderlijke en befaamde aanpak groeide Pepijn uit tot één van de meest gerenommeerde en besproken Belgische tuinarchitecten van dit moment.

Binnen de tuin- en landschapsarchitectuur is het niet altijd gemakkelijk door de bomen het bos te zien. Tuinarchitect – landschapsarchitect is immers geen beschermd beroep en niet elke tuinarchitect hanteert dezelfde ethiek. Bovendien heeft elke ontwerper andere kwaliteiten en zijn of haar (al dan niet bijzondere) aanpak. Mede daarom is het belangrijk op zoek te gaan naar de persoon of het team dat voor jou het verschil kan maken.

Daarenboven is een ‘echt’ goed ingerichte buitenruimte een absolute meerwaarde. Niet alleen omwille van economische redenen ( financiële meerwaarde voor het vastgoed) maar ook een zeer belangrijke meerwaarde voor jou als mens (je psychosociaal  functioneren, je ethisch gedachtegoed en je fysiek welzijn).

Onze tuinarchitectuur is er dan ook één van meerwaarde. Meerwaarde voor de tuinliefhebber. Een tuin vol passie, kennis en schoonheid.

Nieuwsgierig naar onze manier van werken en benieuwd of we iets voor jou kunnen betekenen? Aarzel dan niet ons te contacteren voor een vrijblijvende afspraak.

horticultuur / tuinontwerp / tuinkust / tuin

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015

tuin- en landschapsarchitectuur / landschaps- en tuinarchitectuur / landschapsinrichter / tuininrichter / landschapsontwikkelaar

Een tuinontwerp op maat maken van de tuinpersoonlijkheid die de tuin zal gebruiken en beleven is één van de meest cruciale doelstellingen die door de tuinarchitect worden nagestreefd. In spe is het belang van de tuin het herscheppen van onze band met ‘onze’, de natuur. Op deze manier draagt een tuin of buitenruimte bij aan onze gezondheid, ons persoonlijk geluk en ontwikkeling.

tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T03tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T09tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T04tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T32tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T07tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T02tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T41tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T35tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T28tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T27

“Beklijvende en dynamische tuinarchitectuur, een inspirerend belevingsconcept, een uitzonderlijke en intieme tuin; dat moet de doelstelling zijn bij elk project.”

Verlang je naar een tuin waarin je tot rust komt, waarin je je thuis voelt? Wil je een tuin die aansluit bij je woning, jezelf en je gezin? Wil je dat jij en je gezin kunnen meegroeien met jullie groene kamer?

Zijn dit de vragen waarmee je speelt dan is onze werkwijze wellicht iets voor jou. Zoek je naar tuinarchitectuur volledig op maat van wie je bent? Zoek je een tuinontwerper of een echte tuinarchitect? Wil je niet te veel betalen voor je tuin? Wens je een tuin met meerwaarde voor jezelf en je gezin, je vastgoed, …?

Binnen de tuinarchitectuur is het niet altijd gemakkelijk de bomen door het bos te zien. Tuinarchitect is immers geen beschermd beroep. Werken met opgeleide mensen is echter aan te raden. Daarenboven is een goed ingerichte buitenruimte een absolute meerwaarde. Niet alleen omwille van economische redenen ( financiële meerwaarde voor het vastgoed) maar ook een zeer belangrijke meerwaarde voor jou als mens (je psychosociaal  functioneren en je fysiek welzijn). pepijn verheyen © 2015