Kabinet Pepijn Verheyen

mijn tuin filmpjes

tuinprogramma: mijn tuin

Van 2013 tot 2015 werd het wekelijks programma mijn tuin, met Pepijn als presentator en redactioneel verantwoordelijke, uitgezonden op de tv.

Mijn tuin was een mix van doe-televisie, tuintips en interviews met mensen uit de groensector. Zo waren er interessante reportages te zien over vaste plantenkweker, hofleverancier en prairietuin specialist Jan Spruyt en zijn zoon Nik, we bezochten de Nationale Plantentuin te Meise waar we een rondleiding kregen van Paul Borremans door de indrukwekkende vernieuwde serres, in Vordenstein toonde Dirk Chevalier ons de bijzonder collectie dhalia’s, te Herkenrode kregen we gouden tips van Georgy Mottoul voor onze kruidentuin.

Verder brachten we een bezoek aan de Japanse tuin te Hasselt waar Mark Verachtert ons inwijdde in de wonderlijke wereld van de Oosterse tuinkunst, Jan Oprins leerde ons de geheimen van Bamboe kennen, in het Arboretum van Kalmthout waren we te gast bij Johan Possemiers op het tomatenfestival,…

Mijn tuin

In de afleveringen van mijn tuin geeft tuin- en landschapsarchitect Pepijn Verheyen je inspirerende ideeën en nuttige tips. Of het nu tijd is om de tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen, er heel wat te klussen valt in je sier- en moestuin, je tips krijgt over de aanleg en het onderhoud van een zwemvijver, je leert hoe je een bijenhuisje of bijenhotel kunt maken,  we trekken door de heide samen met de herder, zijn hond en een kudde schapen,… we ontdekken dat er steeds iets interessants te beleven is in en rond onze tuin.

 

 

kabinet pepijn verheyen video

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015

tuinprogramma: mijn tuin Van 2013 tot 2015 werd het wekelijks programma mijn tuin, met Pepijn als presentator en redactioneel verantwoordelijke, uitgezonden op de tv. Mijn tuin was een mix van doe-televisie, tuintips en interviews met mensen uit de groensector. Zo waren er interessante reportages te zien over vaste plantenkweker, hofleverancier en prairietuin specialist Jan Spruyt en zijn zoon Nik, we bezochten de Nationale Plantentuin te Meise waar we een rondleiding kregen van tuin- en landschapsarchitect Paul Borremans door de indrukwekkende vernieuwde serres van de nationale plantentuin te Meise, in Vordenstein te Schoten toonde Dirk Chevalier ons de bijzonder collectie dhalia’s, te Herkenrode kregen we gouden tips van Georgy Mottoul voor onze kruiden- en moestuin. Verder brachten we een bezoek aan de befaamde Japanse tuin te Hasselt waar Mark Verachtert ons inwijdde in de wonderlijke wereld van de Oosterse tuinkunst, Jan Oprins leerde ons de geheimen van Bamboe kennen, in het Arboretum van Kalmthout waren we te gast bij Johan Possemiers op het tomatenfestival, Pepijn ging ook verschillende keren langs bij Wim Houtmeyers die onder andere snoei- en planttips gaf, een bezoek aan de schatkamer van bonsaï expert Mark Bauwens viel ons ten deel,… Dit en nog veel meer waren de ingrediënten van een veelzijdig tuinprogramma dat menig kijker wist te boeien. / mijn tuin / conceptsverde / copyright pepijn verheyen 2015

mijn-tuin-dobbittv-dobbit-tv

mijn tuin