Kabinet Pepijn Verheyen

about PEPIJN VERHEYEN

Pepijn ’s werk wordt grotendeels beïnvloed door zijn interesse voor de wiskunde, natuur, kunst, bewegingsleer, vormactieve sculpturen en Oosterse filosofie.

Als kleuter kroonde hij zichzelf tot de koning van de cijfers. Als kleine jongen, bij de scouts, en in de grote tuin van zijn grootouders, leefde hij helemaal op. Zijn passie voor de natuur dreef hem als jonge adolescent verscheidene malen, alleen op tocht, het bos in. Tijdens zo’n eenzame trektocht van enkele dagen door de bossen, ver van alle mensen, besefte hij dat werken met planten, mensen, dieren en natuurlijke materialen zijn toekomstige ‘droomjob’ zou zijn.

Ook de liefde voor de kunst en het tekenen kreeg hij er met de paplepel in. Van vader die grafisch ontwerper is, met nonkels die doceerden in verschillende kunstrichtingen.

Verder zien we in Pepijn zijn visie ook verschillende elementen uit de Oosterse manier van denken opduiken. Niet onverwacht als we het belang van Oosterse filosofie in het leven van Pepijn kennen. Was Pepijn geen tuin- en landschapsarchitect geworden dan was het misschien wel boeddhistische monnik.

Pepijn ’s unieke werkwijze en filosofie

Pepijn was één van de eerste tuin- en landschapsarchitecten die in samenwerking met een master in de psychologie een nieuwe werkwijze en visie ontwikkelde op het gebied van tuin- landschapsarchitectuur en ontwerp.

Zijn vernieuwende kijk op vormgeving, mens en omgeving en zijn specifieke ontwerpstijl maakt hem uniek in de wereld van de tuin- en landschapsarchitectuur. Aan de hand van een reeks abstracte tekeningen, een visualisatie, of uitslagen van specifiek voor de tuin- en landschapsarchitectuur ontwikkelde testen, vertelt hij elke klant zijn/haar persoonlijke tuinverhaal. Als vernieuwend denker was Pepijn eveneens een pionier op het gebied van interactief tuinontwerpen, de integratie van dynamische sculpturen en multifunctionele elementen in de tuin, het opnieuw aanhalen van het belang van ‘de waarneming tijdens beweging/ traject’ en het gebruik van onze zintuigen,…

In binnen- en buitenland

Pepijn werd door zijn persoonlijke visie en inbreng reeds verscheidene malen in de media aangehaald als beloftevolle tuin- en landschapsarchitect en won prijzen en wedstrijden in verschillende disciplines. Opdrachtgevers van projecten/concepten situeren zich voornamelijk in België, Canada, Nederland, Spanje en Frankrijk.

Sociale aspect

Pepijn is gepassioneerd door alles wat met tuin- en landschapsarchitectuur te maken heeft. Zijn diepste wens is dat iedereen kan genieten van de positieve effecten van een eigen stukje persoonlijk groen. Vandaar dat de tuin- en landschapsarchitect eerder maatschappelijk relevante initiatieven nam zoals het gratis online beschikbaar stellen van de Garden Identity Test op Tuinlabo, het aanbieden van een goedkopere manier van ontwerpen door het uitwerken van een concept van tuinontwerpen via internet, het mede oprichten van sociale initiatieven rond volkstuinieren en stadslandbouw,…

Duizendpoot

Naast zijn taak als ontwerper is Pepijn verantwoordelijk voor een tuinrubriek, adviseert hij diverse magazines, media en verenigingen, richt hij zich op onderzoek binnen Tuinlabo, presenteert hij als freelancer groenprogramma’s zoals mijn moestuin, mijn tuin en de plantendokter,  en geeft hij lezingen, voordrachten en opleidingen tuinontwerper en hovenier.  Er verschenen reeds diverse artikels in kranten, magazines en vaktijdschriften over zijn bijzondere visie op tuinarchitectuur en landschapsarchitectuur, zijn specifieke werkwijze en tuintesten, zijn interactieve tuinontwerpen en design, conceptuele ontwerpen zoals de boombal, de terrasdoos,…

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015