Kabinet Pepijn Verheyen

opendeurdag – viering 40-65 bij JAN SPRUYT

opendeurdag – viering 40-65 bij JAN SPRUYT – VAN DER JEUGD

Deze opendeurdag is een absolute must voor de plantenliefhebber die vaste planten in eigen tuin koestert, tuiniers en ontwerpers die met planten levende decors maken.

Een bezoek aan de befaamde kwekerij, op zondag 20 september 2015, is dan ook een gedroomde buitenkans om het belang van planten in de tuin samen in de verf te zetten en nieuwe planten te ontdekken.

Meer info over het parcours en de rondleiding door Pepijn vind je hier.

Vaste – plantenkwekerij JAN SPRUYT – VAN DER JEUGD

Jan Spruyt, een waar icoon op het gebied van vaste planten, richtte 40 jaar geleden de vaste pantenkwekerij JAN SPRUYT – VAN DER JEUGD op.

Jan wordt geroemd omwille van zijn rol op het gebied van vaste planten. Met absolute precisie en feeling weet hij prachtige combinaties te creëren die menigeen verbazen. Net als Piet Oudolf, de Nederlandse tuinarchitect die wereldwijd gekend is omwille van zijn vaste planten- en bloemencombinaties, is Jan Spruyt het grote Belgische voorbeeld voor velen.

Ondertussen nam zoon Nik Spruyt de fakkel van vader over en werd hij vorig jaar zaakvoerder. Dit resulteerde in een nog sterkere kwekerij met een uitzonderlijk aanbod en een schat aan vaste planten. De familie; Jan, Nik, Bart en Jelle en hun Spruyt team waken over de zeer bijzondere collectie. Verder zijn er de diverse specialisaties. Jan veredelde door de jaren heen diverse planten, is gekend als expert in prairiebeplanting, zijn brede kennis betreffende macho’s en de woodland kruidlaag soorten.

De passie voor planten zit je meestal in het bloed. Zij die planten appreciëren krijgen van planten meer terug dan wat ze geven. Onbekend is echter onbemind. Daarom is het van het grootste belang dat we meer belang aan planten gaan hechten en de decoratieve, milieugerichte, therapeutische en esthetische kwaliteiten erkennen.

nik-jan-spruyt-vaste-plantenkweker

Nik Spruyt met Pepijn

vaste planten / opendeurdag plantenkwekerij Jan Spruyt – Van Der Jeugd

Ontdek samen met Pepijn Verheyen de befaamde vaste plantenkwekerij op zondag 20 september 2015.

Deze kwekerij is één van Pepijn ’s favoriete plaatsen, plekken waar hij als tuinontwerper inspiratie haalt, verbijsterd geraakt door mooie planten en nieuwe soorten kan leren kennen. De collectie bij vaste plantenkwekerij Spruyt mag je gerust omschrijven als een levende schat, emotioneel en waardevol, het groene goud.

Pepijn plant een rondgang om 11u-13u-15u-17u. Hij neemt je mee op ontdekkingstocht doorheen de kwekerij, toont je zijn favoriete planten, laat je de kwekerij van een andere kant zien, informeert je over het werk van de familie Spruyt en vertelt je tijdens de wandeling waarom vaste planten belangrijk zijn.

Kom dus gerust af en laat je, tijdens de opendeurdagen, op sleeptouw nemen langsheen het parcours van bijzondere en interessante planten.

65 jaar Jan Spruyt! 40 jaar vaste plantenkwekerij Jan Spruyt – Van Der Jeugd

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015 / tuinlabo