Kabinet Pepijn Verheyen

Healing Garden UZGent PARTNERS

PARTNERS  Healing Garden UZGent

De demotuin ‘Healing Garden UZGent’ die ter gelegenheid van de Gentse Floraliën 2016 werd opgericht kwam tot stand met de hulp van volgende firma’s

De Healing Garden UZGent kwam tot stand IN SAMENWERKING MET

Het algemeen concept van de Healing Garden UZGent is van de hand van tuin- en landschapsarchitect Pepijn Verheyen. Maar zonder de hulp van externe firma’s was deze therapeutische tuin niet tot wat hij uiteindelijk geworden is.

Volgende firma’s leenden hun pareltjes aan ons uit en/of stonden ons met hun mankracht bij:

De meubels: Vonk

Furniture designed to enjoy: sober, eerlijk en duurzaam

De bank (onze moderne interpretatie van de Freudiaanse sofa) en de tafel in het kabinet is een concept van de Gentse meubelontwerper Vonk. Onverwoestbaar, sterk maar toch verfijnd. Een onmisbaar element voor binnen of buiten dat jou en je geliefde uitnodigt om speciale momenten te delen die je voor eeuwig zal koesteren. Vonk is een Belgisch bedrijf dat sinds 1998 moderne tijdloze indoor en outdoor meubels ontwerpt en ambachtelijk vervaardigd. Voor hen is enkel het beste goed genoeg. Stukken die je omwille van hun eenvoud, schoonheid, kwaliteit en vakmanschap voor het leven hebt.

meer info over het meubilair via deze link

Het zeilsculptuur:Velum

Met een minimum aan structuur een maximum aan functionele overdekking realiseren

Hoewel de Romeinen reeds met textiel bouwden mogen we zeggen dat de laatste 20 jaar de vooruitgang op gebied van technieken en materialen fenomenaal is. VELUM specialiseerde zich in het realiseren van windstabiele en duurzame overspanningen met de beste technische doeken. Een permanent vernieuwende architectuur en kwaliteit is het resultaat van eigen ontwikkelde, steeds verfijnde rekentechnieken en jarenlange know-how. De architecten van VELUM tekenen en berekenen, gespecialiseerde technici plaatsen zowel de structuur als het membraan. Naast verkoop kan je bij VELUM ook terecht voor de verhuur van een standaardconstructie. Hierbij kunnen er ook meerdere van deze zeilen aan elkaar gekoppeld worden om voor iedere situatie de meest geschikte opstelling te bieden.

meer info over de het zeilsculptuur via www.velum.be

De verharding: Eurodal

Modern, tijdloos, robuust en natuurlijk

Schoonheid zit in eenvoud en kwaliteit. Daarom kozen we voor het pad annex trap naar het kabinet voor de toepassing van betonnen vloerplaten van de Kempische firma Eurodal. Zij staan garant voor sterke, robuuste vloerplaten die de buitenruimte rondom woningen of gebouwen verharden en beschermen. En dit eigenlijk op een natuurlijke manier. Eurodals is dé referentie in industriële betonnen vloerplaten. De mogelijkheden met deze vloerplaten zijn legio gaande van terrassen, opritten, parkings,… tot trappen en keermuren. Met een Eurodal krijg je functionaliteit en esthetiek gecombineerd in 1 sterk concept.

meer info over de betonnen vloerplaten via www.eurodal.be

De aanleg: Raf Ector   De Tuinaanlegger

Specialist in het plaatsen van groot formaat tegels en keermuren

Raf Ector uit Herk de stad is tuinaannemer in hart en nieren. Bij hem kan je terecht voor tegelwerken, zwembaden, automatische poorten en uiteraard tuinaanleg in het algemeen. Zijn stokpaardje is echter het plaatsen van groot formaat tegels; dit kan hij als geen ander.

meer info via www.detuinaanlegger.be

De aanleg: Tuinwerken Muziek

Zowel voor tuinwerken op de begane grond als op je dak

Sinds 2008 liet Limburger Kim Muziek al heel wat tuindromen van klanten in vervulling gaan. Naast tuinwerken neemt Kim ook het tuinonderhoud, het uitvoeren van kassei- en klinkerwerken, het plaatsen van afsluitingen en het inrichten van groendaken voor zijn rekening.

meer info via www.tuinwerkenmuziek.be

De watertafels: Faretty

Totaal assortiment voor In- en Outdoor toepassingen

Faretty Design staat voor ontwikkeling, innovatie en design. Dit toonaangevend bedrijf biedt zowel standaardproducten als maatwerk aan. De producten die Faretty produceert / ontwikkelt bestaan uit een assortiment van hoogwaardig aluminium, polyester, metaal, HI-Macs, lood, koper, zink en cortenstaal. In de collectie potten vind je eveneens geëmailleerde potten en natuur terracotta potten. Naast potten en watertafels kan je bij Faretty ook terecht voor onder andere buitendouches, stoelen, tafels en vuurelementen. Kortom bij Faretty vind je de producten om van jouw project een prachtig resultaat te maken.

meer info via www.faretty.com

De beplanting (kruiden, groenten en fruit): Sanguisorba

Pioniers op het gebied van historische gewassen inzake kruiden, groenten en wilde planten

Sanguisorba uit Ranst is een kleinschalige kwekerij die gespecialiseerd is in het kweken van kruiden, wilde planten en vergeten groenten. Het doel is om historische gewassen terug onder de mensen te brengen, daar deze een schat aan voedings- en medicinale stoffen bevatten. Hiernaast zijn ze bij Sanguisorba steeds op zoek naar nieuwe gewassen. Daar de eigenaars van deze kwekerij het bescheiden willen houden, kunnen zij de minder commerciële planten, die elders moeilijk te vinden zijn, toch kweken en verkopen. De planten krijgen de kans op eigen ritme te groeien volgens een zo natuurlijk mogelijke methode.  Zaden worden na bestelling op de webshop verzonden andere producten kan men ter plaatse aankopen. Naast de verkoop van planten wil Sanguisorba ook zijn schat aan kennis delen via het aanbieden van tal van cursussen.

meer info via www.sanguisorba.be

De beplanting (bomen en heesters): boomkwekerij Jan Van Heugten

Kwaliteit gekweekt met liefde voor het vak

Door decennia lange ervaring is boomkwekerij Jan Van Heugten uit Putte uitgegroeid tot een kwaliteitsvolle boomkwekerij met specialisatie in vormsnoei van bomen, heesters en haagplanten. Vakmensen kunnen beamen dat Jan een gepassioneerd kweker is die oog heeft voor detail. Hij respecteert het karakter van iedere plant en dat zie je als je rondwandelt op zijn domeinen. Jan heeft van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. Elke plant wordt dan ook gekweekt met liefde voor het vak.

meer info via 0495 77 33 94

De beplanting  (vaste planten): Jan Spruyt -Van der Jeugd

Hofleverancier en dé referentie voor vaste planten!

Jan Spruyt kweekt en verkoopt vaste planten, siergrassen, varens, tuinorchideeën, kruiden, bamboes en bolgewassen.

Deze plantenkwekerij is een echt pareltje; de crème de la crème voor elke liefhebber van vaste planten !  Niet verwonderlijk dus dat men van heinde en verre naar Jan Spruyt komt want hier is de klant (ook letterlijk) koning. Al jaren is Jan Spruyt hofleverancier van het Belgische koningshuis. Sinds 2010 leverden zij bovendien  planten voor de koninklijke tuinen van Jordanië en Denemarken.

Naast vaste planten specialiseren ze zich bij Jan Spruyt eveneens  in afgebakende tuinconcepten die specifieke sferen oproepen of oplossingen aanreiken voor de moeilijkste plaatsen (prairie, macho, droge schaduw, bijentuin, geurtuin, daktuin, …). Zo staat Jan Spruyt bekend als de pionier op het gebied van onder andere macho- en prairiebeplanting.

Tot slot nog leuk om te weten: de kennis en kracht van de familie Spruyt heeft zich gebundeld want de dag van vandaag werken alle spruiten (zonen  Nik, Bart en Jelle) van Jan in de zaak.

meer info via www.vasteplant.be

De activiteiten: Universitair Ziekenhuis Gent

Therapeutische tuinen op de campus van het UZ Gent

Het UZ Gent telt momenteel drie ‘Healing Gardens’: het revalidatiecentrum heeft een therapeutische tuin voor mensen die revalideren, de afdeling Angst- en stemmingsstoornissen beschikt over een therapeutische moestuin en voor mensen met een visuele beperking is er op de campus een Multisensoriële Low-Visiontuin.

meer info via www.uzgent.be