Kabinet Pepijn Verheyen

Liefste Zusje

Liefste Zusje,

Jij hebt zeer lange tijd in een groot ziekenhuis verbleven. Een ziekenhuis waarvan de infrastructuur en (buiten) omgeving zo triestig was dat ik er zelf bijna depressief van werd.  

Weet je dat het pijn deed om jou telkens in dergelijke totaal niet helende omgeving te moeten achterlaten. Een omgeving waar gezonde mensen nog niet zouden willen verblijven. Laat staan zij die daar geacht worden te genezen.

Daarom heb ik me ontelbare keren afgevraagd: Zus, was er voor jou meer kans op herstel geweest als je, net als mij, elke dag had kunnen genieten van een mooi groen zicht? Had ik wat van de prachtige bloemen, bomen en struiken uit mijn tuin getransplanteerd naar jouw ziekenhuiskamer had het dan jouw pijn en jouw verdriet wat kunnen verzachten? Zus, had wat meer van dit ‘groene medicijn’ jou geholpen? Als ik de wetenschap mag geloven alleszins wel. 

Ik kan de klok niet meer terugdraaien. De geschiedenis is wat ze is. Wat ik wel kan doen is vechten voor meer groen in en rondom alle mogelijk instellingen. Daarom is dit boek een beetje voor jou zus. In de hoop dat de toekomst anders zal zijn.

Sara

inhoudsopgave
boek bestellen
waarom werd dit boek geschreven?
filmpje
achterflap
over de auteurs
citaten
voor mijn groene helden
preview volgende delen

home over groen & gezondheid