Kabinet Pepijn Verheyen

tuinontwerper

tuinontwerp

Als hedendaagse, moderne tuinontwerper tekent Pepijn jaarlijks diverse tuinen uit.

Deze concepten dienen, naar zijn inziens, te beantwoorden aan de specifieke eisen die hij stelt op het vlak van esthetiek, algemene voorkeuren, individuele voorkeuren, de principes van de heilige geometrie,…

Hoewel hij afstudeerde als tuin- en landschapsarchitect verkiest Pepijn de titel tuinontwerper boven die van tuinarchitect. Zeker als het gaat over het ontwerpen van, of vorm scheppen in, tuinen.

hedendaagse of moderne tuinontwerper

Tuin- en landschapsarchitect Pepijn Verheyen en master in de klinische psychologie Sara Adriaensen staan zowel bekend om hun specifieke werkwijze als om hun vernieuwende visie op het gebied van hedendaagse tuinarchitectuur.

Reeds jaren onderzoeken en voorspellen zij de ontwikkelingen binnen de tuin- en landschapsarchitectuur om zo te komen tot de nieuwste trends op het gebied van groen. Dit doen zij op basis van hun onderzoek binnen Tuinlabo en o.a. literatuur, ervaringen, tests met klanten, media,….

Welke tuintrends en evoluties zien we binnen de tuin- en landschapsarchitectuur? Wat zijn de ingrediënten van de tuin van de toekomst? Aan wie zijn de nieuwe tuintrends of vormgeving besteed?

Als moderne tuinontwerper is het cruciaal een antwoord te krijgen op deze en andere relevante tuingerelateerde vragen. Binnen tuinlabo wordt dan ook, door het team onder leiding van omgevingspsychologe Sara Adriaensen, pertinent naar een antwoord gezocht. Samen met Pepijn ontwikkelde ze diverse methodieken die de theorie aan de realiteit toetsen. Deze unieke invalshoek maakt het voor een moderne tuinontwerper gemakkelijker in te spelen op de eigentijdse en toekomstige behoeften. Niet alleen de tuinontwerper, ook de tuinliefhebber, tuinaannemers, architecten en bedrijven kunnen hiermee hun voordeel doen en zullen willen weten welke evoluties en ontwikkelingen hun toekomst kunnen bepalen en verbeteren.

Zowel bij het creëren van tuinen als bij het geven van lessen en voordrachten wendt Pepijn deze knowhow aan. Kennis delen met anderen vormt een vast onderdeel van de gekozen levensbeschouwing.  Verder gebruikt hij, als moderne tuinontwerper, uiteraard de verworven vaardigheden die hij ontwikkelde door duurzame samenwerkingen met verschillende experten.

De visie van de hedendaagse en moderne tuinontwerper houdt rekening met een tendens die eigenlijk voor elk individu opgaat ongeacht, smaak, leeftijd, geslacht, afkomst,… Met name de tendens van de persoonlijke tuin of de tuin op maat gemaakt van zijn bewoners. Een tuin die ingericht is naar de persoonlijkheid van de eigenaar en daardoor meestal afwijkt van wat de buren hebben. Want wat we de dag van vandaag willen is immers een persoonlijke tuin of omgeving die echt bij ons hoort. Niet een tuin of omgeving die ons werd opgelegd en waar er ‘duizend’ in een dozijn van zijn. We willen een bezielde tuin, een tuin met karakter en emotie waarin we ons goesting doen en vooral ‘eindelijk’ onszelf kunnen zijn.

 

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015

Quote:

“een tuinontwerper verplaatst zich in de opdrachtgever, ziet de wereld door zijn/haar ogen en gebruikt zijn kennis, vaardigheden en talent om deze leefwereld meer kleur, glans te geven. Niet enkel wat betreft het ‘goed gevoel’, de esthetiek en de functionaliteit, want de tuinontwerper bepaalt hoe tuin en tuinbezitter samen ontwikkelen, groeien. Mede daarom is het belangrijk dat de tuinontwerper de nodige aandacht geeft aan het ontwerp en als het ware in de huid kruipt van de opdrachtgever.  Want in de tuin worden mens en natuur één, wordt de mens opnieuw natuur.”

tuinontwerp-tuinontwerper-tuin-tuinontwerpers-T12tuinontwerp-tuinontwerper-tuin-tuinontwerpers-T22tuinontwerp-tuinontwerper-tuin-tuinontwerpers-T16tuinontwerp-tuinontwerper-tuin-tuinontwerpers-T05tuinontwerp-tuinontwerper-tuin-tuinontwerpers-T21tuinontwerp-tuinontwerper-tuin-tuinontwerpers-T15636-voortuin-mos-varens-hostastuinontwerp-tuinontwerper-tuin-tuinontwerpers-T06tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T21tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T31tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T32tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T34tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T35tuinarchitectuur-tuin-tuinontwerp-tuinarchitect-T36

 

“Tuinen zijn er om van te genieten. Ze zijn onze persoonlijke plek, rustplaats, ruimte waar we ons kunnen herbronnen en die ons inspireert!”