Kabinet Pepijn Verheyen

Potten en boogserres

Potten en boogserres bij ‘Kabinet Pepijn Verheyen’. Mag het wat meer zijn dan een gewone moestuin?

Het kweken van je eigen groenten is aan een opmars bezig. Wie kent ze niet de vierkantemeter bakken of plantzakken met sla, wortelen en radijsjes die menig balkon, terras of tuintje kleur, geur en vorm geven.

Maar we weten ook dat sommige van onze favoriete groenten of kruiden het in onze streken net iets minder goed doen in dergelijke pot, bak of zak. Denk maar aan tomaten, paprika’s, komkommers en basilicum. Deze rasechte zuiderlingen houden van een warme, zonnige plek. In ons wisselvallig, regenachtig klimaat groeien ze buiten onder de blote hemel traag, worden ze snel ziek…

Kortom zonder hun dagelijkse portie zon en warmte zien ze er vaak maar triest en slapjes uit.

Ben je nu ook zo iemand die graag geniet van een heerlijke Griekse salade of een broodje tomaat mozarella basilicum met veel gezonde groenten en kruiden uit eigen tuin? Wel, dan is een kas, koude bak of serre misschien de oplossing. Je hoeft niet te bidden voor en te wachten op goed weer om aan de slag te gaan. En je kan samen met je vrienden, buren en familie genieten van een riante oogst.

Maar hoe doe je dat als je een kleine tuin of gewoonweg helemaal geen tuin hebt? Waar moet je zo een vaak niet al te esthetische en te grote serre dan kwijt?

Deze vraag hield ook gerenommeerd tuinarchitect Pepijn Verheyen (liefhebber van een lekker homemade pizza met veel tomaten en eigenaar van een kleine stadstuin) bezig. Het antwoord: een collectie prachtige boogserres en potten waaronder ook enkele kleine exemplaren die perfect passen op een balkon, terras of gewoon binnen in een veranda of woonkamer.

Deze serres of potten hoef je niet weg te stoppen achter een schutting of in een vergeten hoekje. Pak er gerust mee uit bij vrienden! Want hiermee jaag je die ene lastige opschepperige vriend of vriendin waarschijnlijk op de kast.

Natuurlijk kan je er ook gewoon stiekem zelf in je luie stoel van genieten en met eigen ogen aanschouwen hoe je groentjes en kruiden daar als verwende kereltjes in hun eigen kleine paleisje groeien en groot worden.

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015