Kabinet Pepijn Verheyen

kantoortuin, tuinkantoor of bedrijfstuin

TUINTREND

Werk en tuin; meer groen op het werk !

De lange files, dure autoritten, rekeningrijden,… allemaal redenen voor de werkgever en werknemer om flexibelere manieren van werken zoals van thuis uit werken in te voeren. Dit in combinatie met de trend van groen zorgt voor het populairder worden van de tuinkantoren. Deze gebouwtjes in onze achtertuin die fungeren als extra atelier, kantoor,…worden nu al standaard, kant en klaar aangeboden.

Kantoortuin, tuinkantoor of bedrijfstuin

De aanwezigheid van een groene omgeving en natuur heeft ondertussen zijn nut bewezen. Ook op de werkvloer heeft groen tal van positieve effecten. Groen op het werk vertaalt in de vorm van een bedrijfstuin verhoogt het samenhorigheidsgevoel en de collegialiteit, de loyaliteit aan het bedrijf, verlaagt het ziekteverzuim,… Groen in de vorm van kantoorplanten verbetert de concentratie, de luchtkwaliteit,… De boodschap is met andere woorden meer groen en natuur op het werk! Of we nu van thuis uit werken of op kantoor zitten, een groene werkomgeving maakt onze werkdag aangenamer en dus productiever.

De lange files, de dure autoritten, het rekeningrijden,… allemaal redenen voor de werkgever en werknemer om flexibelere manieren van werken zoals het ‘van thuis uit werken’ in te voeren. Dit in combinatie met de trend van groen zorgt voor het populairder worden van de tuinkantoren. Tuinkantoren kunnen bovendien, buiten de werkuren, prima dienst doen als atelier, extra speelruimte voor de kinderen, gastenverblijft. Helemaal handig is dat deze gebouwtjes in onze achtertuin  nu al standaard, kant en klaar worden aangeboden. Het assortiment breidt zich ook steeds uit waardoor de mogelijkheden legio zijn.

Voor diegenen die op kantoor moeten blijven en niet van thuis uit kunnen werken is er eveneens goed nieuws. Groene kantoren of kantoortuinen vinden ook meer bijval. Logisch als je de voordelen voor werknemer en werkgever op een rijtje zet. Er zijn zelfs bedrijven die hun bedrijfsterrein omdopen tot collectieve bedrijfstuin voor de werknemers. Goedkoper en interessanter dan andere manieren van teambuilding en het uitbesteden van tuinonderhoud. Werknemers leren elkaar beter kennen, werken samen voor een doel; de bedrijfstuin. Hierdoor zijn ze meer betrokken bij het bedrijf en de collega’s. Bij vele bedrijven krijgen werknemers er nog een oogst bovenop. Voor elke zweetdruppel lekkers in de plaats, wat de motivatie alleen maar verhoogt.

Verder werkt de overheid actief of sturend mee aan de opmars van de bedrijfstuinen. De overheid legt steeds vaker aan bedrijven op om hun terrein ‘groener’ in te richten en in te passen in het landschap. Vanuit duurzame, milieugerichte en ecologische overwegingen zullen verdere maatregelen vanuit de overheid dus niet lang op zich laten wachten.

Kortom tuinkantoren, kantoortuinen en tuinen op bedrijfsterreinen zullen in de toekomst meer aan belang winnen.

tuintrends 2016

HOME kabinet pepijn verheyen / pepijn verheyen © 2015

tuintrend kantoortuin, tuinkantoor, bedrijfstuin / tuintrend kantoortuin, tuinkantoor, bedrijfstuin / tuintrend kantoortuin, tuinkantoor, bedrijfstuin / tuinlabo / copyright pepijn verheyen 2015

kantoortuin-kantoor-tuin-bedrijfstuin-tuintrend

kantoortuin